Behandling

Behandlingen af det kardiologiske Syndrom-X er den samme, som anvendes ved angina pectoris forårsaget af åreforkalkning – og sker udelukkende med henblik på at dæmpe symptomerne samt, at nedsætte antallet og styrken af hjertekramperne - men sjældent fjerne dem helt.  Man må derfor i vid udstrækning lære at leve med sygdommen.

 

Desværre er der ingen helbredende behandlingsmuligheder.
Behandlingen er medicinsk og kan omfatte calciumblokkere , betablokkere , blodfortyndere samt, statiner.

 

Ved akutte anfald har nitroglycerin ofte stor virkning (for nogle) , men der kan være brug for at supplere med smertestillende medicin.

 

I særligt svære tilfælde af kroniske hjertekramper, kan morfinpræparater være nødvendige, men længerevarende behandling med disse stoffer frarådes – da der kan opstå afhængighed.

 

Som patient har du pligt til SELV at kontrollerer, at det er den rigtige medicin du får udleveret på apoteket samt, at du indtager den korrekte dosis, som lægen har foreskrevet !!

 

Vi skal på det kraftigste understrege: VI ER IKKE LÆGEFAGLIGT KVALIFICERET TIL, AT RÅDGIVE OM MEDICIN OG BRUG AF SAMME – er du i tvivl om din medicin, om du får den rigtige sammensætning, dosering eller spørgsmål om eventuelle bivirkninger – er det ALTID din praktiserende og eller hjertelæge du skal henvende dig til!

 

Det er dog også anbefalelsesværdigt selv, at holde sig orienteret om eventuelle interaktioner præparaterne imellem, eventuelle bivirkninger...osv.Dette gøres bl.a. via den indlægsseddel der forefindes i pakken til det enkelte præparat - men, man kan også søge informationen på: medicinkombination.dk eller medicinhåndbogen.dk.